Mei organiseert een exclusieve rondleiding bij de Fenix I voor genodigde architecten. Tijdens de rondleiding wordt er meer verteld over de geschiedenis van de omgeving, het concept van Fenix I en alle ins en outs van het ontwerp.

Fenix I
De bouw van Fenix I nadert oplevering. Met bijna 45.000 m2 verrijst op Katendrecht in Rotterdam een indrukwekkend bouwproject, uniek in Nederland.
Het project omvat de renovatie van de bestaande Holland-Amerika Lijn loods met daar bovenop een gevarieerd woonprogramma van huur- en koopappartementen.
Fenix I blinkt uit op architectonisch gebied, maar is bovenal ook een technische uitdaging: een immens stalen tafelconstructie (als overgang tussen oud-nieuwbouw) is door de bestaande loods geplaatst en draagt de loftwoningen die erboven in beton zijn opgetrokken. In totaal worden 212 loftwoningen gerealiseerd, die volledig naar de wensen van de kopers horizontaal of zelfs verticaal zijn gekoppeld en ingedeeld. Elke woning is daarmee uniek.
In de bestaande loods komt een gemixt programma met werken, cultuur, recreëren en parkeren. Zo zullen ondermeer Conny Janssen Danst, Codarts en Circus Rotjeknor hun intrek nemen in de Fenix.
De komst van nieuwe woningen, bewoners en ondernemers draagt bij aan de verdichting, levendigheid en bedrijvigheid van een vernieuwd Katendrecht, waar de laatste jaren al veel culinaire, creatieve en culturele activiteiten een plek hebben gevonden.

Zie ook: https://mei-arch.eu/projecten-archief/fenix-1/