Deze Architecture Now editie in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam gaat over ‘The state of the art van Rotterdamse architectuur’:

De afgelopen jaren lijkt Rotterdam te gaan voor hoger, duurzamer en innovatiever. Kortom; de zelfverklaarde stad van de architectuur is volop in beweging. Tijd om toonaangevende projecten in de spotlight te zetten. Tijdens deze Architecture Now over Rotterdam nodigen we koplopers én nieuwskomers uit om te delen hoe zij vorm geven aan hun stad. Een avond met do’s en dont’s van extreme hoogbouw, de realisatie van een voetbalstad en lessen uit het rauwe Roffa. Naast Rotterdammers nodigen we ook een aantal Amsterdammers op het podium uit om de steden naast elkaar te leggen. Wat doen we anders, hetzelfde en wat valt er te leren?

Robert Winkel kijkt in de rubriek ‘What happened to my buildings?‘ terug op de transformatie van het 25 kV-gebouw in het Rotterdamse Lloydkwartier, een project uit de tijd dat transformatieprojecten in Nederland eigenlijk nog niet bestonden. Wat had hij anders gedaan als hij er nu op reflecteert en wat pakte precies goed uit? En wat neemt hij mee in de transformatieprojecten waar hij op dit moment aan werkt?

Andere sprekers zijn David Gianotten (OMA), Nina Aalbers (MAKEN), Paul Groenendijk, Noud Paes (Paul de Ruiter) en Jacob van Rijs (MVRDV).

 

Vrijdag 15 september 2017

Pakhuis De Zwijger Amsterdam

20.00 uur

toegang gratis

meer info en reserveren