Ga direct naar de inhoud

Aftrap start bouw Max & Moore via livestream

Het duurzame kantoorcomplex Max & Moore aan de Asterweg in Amsterdam is verkocht. Amundi Real Estate wordt eigenaar van het 9.800 m2 grote complex, wat door Mei is ontworpen in opdracht van Being en COD. Naar verwachting wordt Max & Moore in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Max & Moore bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen met een oppervlakte van 7.000 m2 en 2.800 m2. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met DELVA Landscape Architecture/ Urbanism en MOSS, en kenmerkt zich als robuust en chic. Met aandacht voor een samenspel van het industriële karakter van Buiksloterham en groenbeleving zoekt het ontwerp aansluiting bij de omgeving. Ook het openbaar toegankelijk restaurant (500 m2) wordt een ontmoetingsplek voor gebruikers, omwonenden, en bezoekers. Daarnaast is sterk ingezet op duurzaamheid, natuur en gezondheid.

Het nieuwe kantoorcomplex is voorzien van een hoogwaardig ventilatie- en luchtbehandelingssysteem ter bevordering van het welzijn van gebruikers. Groene buitenruimtes, dakterrassen en dubbelhoge patio’s zorgen mede voor een gezond werkklimaat, stimuleren de biodiversiteit van de stad, en verbinden het complex en gebruikers met de omgeving. De bijzondere ligging aan het water van het Tolhuiskanaal draagt verder bij aan de natuurervaring.

Max & Moore luidt de eerste fase in van een grotere herontwikkeling van een verouderd bedrijventerrein aan de Asterweg in Buiksloterham. In de tweede fase wordt een diverse mix van functies, met voornamelijk woningen, toegevoegd. Begin 2020 is de demontage van de oude bebouwing begonnen, waarbij materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Tot die tijd werd de locatie gebruikt door pop-up venue Oumuamua, een initiatief van Space Encounters. Komende jaren ontwikkelt het gebied waarin Max & Moore wordt gerealiseerd, tussen Overhoeks en de NDSM-werf, zich tot een circulaire stadswijk, gericht op wonen en werken.

Bas van Dam, Directeur van Being: “Wij zijn enorm trots om wederom een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Buiksloterham: één van de meest veelbelovende en opkomende wijken van Amsterdam. Max & Moore draagt in onze optiek bij aan een duurzame en positieve vernieuwing van dit bijzondere stuk stad.”

Gert Wim Bos, Directeur van COD: “Max & Moore speelt in op de groeiende behoefte aan kwalitatieve hoogstaande en duurzame nieuwe kantoorgebouwen in Amsterdam. Het levert passende en flexibele huisvesting voor zowel de creatieve sector als de zakelijke dienstverlening.”

Being en COD zullen woensdag 22 juli het symbolische startsein voor de bouw van Max & Moore geven. Geïnteresseerden kunnen het evenement live volgen op 22 juli vanaf 16.00u via deze link.