PR & Communicatie trainee

Ik werk bij Mei omdat ik gefascineerd ben door Mei’s interesse in herbestemming van historische panden, zoals pakhuizen en fabrieken. Ik bewonder met name Mei’s nieuwsgierigheid naar de verborgen verhalen achter deze gebouwen, die vervolgens een centrale rol spelen in het designproces en de transformatie naar een modern gebouw met persoonlijkheid.

Mijn favoriete gebouw is het Wythe Hotel in de wijk Williamsburg in Brooklyn. Deze voormalige textielfabriek, gebouwd in 1901, is exemplarisch voor succesvolle herbestemming van gebouwen. Het gebouw weerspiegelt nog steeds haar rauwe post-industriële en boheemse ambiance die zo typerend is voor deze omgeving langs de East River.

Ik ben trots op de keuzes die ik heb gemaakt tijdens mijn studietijd op de universiteit, die mij zowel mijn eerste publicatie als deze uitdagende functie bij Mei Architects and Planners hebben gebracht.

Elise heeft zowel haar MA in Design Cultures als haar BA in Comparative Arts and Media Studies behaald aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Haar masterscriptie was een onderzoek naar de visuele aspecten van gentrification in Greenpoint, New York. Haar bredere interesses zijn stedelijke ‘regeneratie’, interieur design en product design.