technisch architect

Ik werk bij Mei omdat ik de projecten waarbij meerdere expertises samenkomen de mooiste vind. Oud ontmoet nieuw en exterieur ontmoet interieur, terwijl de waarden van bestaande gebouwen behouden blijven. Bij Mei architects and planners heb ik hierin de ideale werkgever gevonden. Het bureau werkt aan mooie projecten voor dankbare gebruikers en opdrachtgevers.

Mijn favoriete gebouw is moeilijk te benoemen, omdat er door de jaren heen zoveel moois op de wereld is en wordt gezet. Van Gotische kerken met zoveel details dat je uren naar één onderdeel van een gebouw kunt kijken, tot strakke en voor het oog lege ruimtes waar alles in harmonie is met elkaar. Wat ik het meest waardeer is het gevoel dat een gebouw je kan geven.

Ik ben trots en dankbaar dat wij in ons vak iets tastbaars kunnen maken, en dat kunnen achterlaten voor ons nageslacht.

Daam studeerde Bouwkunde aan de HTS in Rotterdam. Tijdens zijn studie heeft hij bij een restauratiearchitect gewerkt waar zijn liefde voor detailleren is ontstaan. Hierna werkte hij bij Merkx + Girod, waar hij heeft geleerd hoe je omgaat met overgangen tussen oud en nieuw en tussen exterieur en interieur. Bij Cepezed kwam hij in aanraking met meer technische en industriële architectuur.